• 2020.08.31.

Az Aqua-Nívó alapítása: ipari cégek, gyakorlatias megoldások

Az Aqua-Nívó alapítása: ipari cégek, gyakorlatias megoldások

Az Aqua-Nívó alapítása: ipari cégek, gyakorlatias megoldások 1024 685 Aqua - Nivo Kft.

A vízellátás és a fűtés olyan folyamatok, amelyek nem állhatnak le egy cég életében. Védeni az alkalmazottakat, a lakosságot, élhető környezetet teremteni számukra minden cég felelőssége, így az ipari szagtalanítás is kötelesség. Az Aqua-Nívó Kft. 1997-ben azért alakult, hogy ezen rendszereknek az optimális üzemben tartását, állandó teljesítményét biztosítsa fejlesztési és karbantartási szolgáltatásukkal. Az ügyfeleink a kezdetektől fogva élelmiszergyárak, ipari üzemek, városi víz- és hőszolgáltató cégek voltak. Az elmúlt közel 25 évben minden bonyolult, különleges megoldást kiviteleztünk. Hisszük, hogy minden cég más, mindenkinek egyedi megoldásra van szüksége. Tudjuk, hogy a gyárak és ipari termelők számára különösen fontos, hogy ne álljon a termelésük a hőtermelés, víz-, gőz- vagy a sűrített levegő-ellátás kimaradása miatt. Célunkká tettük, hogy segítséget és megoldást nyújtsunk ezekre a problémákra, és megelőzhetővé tegyük őket. 

Elindul az ipari szagtalanítás: ipari cégeknél tapasztalat – a LabioTest technológia

1997-ben egy kis csapat szakember profi volt abban, hogy hogyan kell ezeket a rendszereket karbantartani. Az Aqua-Nívó csapata folyamatosan fejlődött és tanult. Már nem csak egy-egy szerelést vagy kazáncserét akartunk megoldani. Idővel felismertük, hogy a tudásunkat tudjuk hatékonyabban hasznosítani. Rájöttünk, hogy akkor lehet gyorsan és konfliktusmentesen dolgozni, ha egy cégnél van az irányítás. Ha egy gépészeti beruházás megtervezésétől az utolsó csavar becsavarásáig és ellenőrzéséig mi vagyunk a felelősek. Azzal, hogy nemcsak karbantartjuk, hanem tervezzük, építjük, kivitelezzük ezeket a rendszereket. Ezáltal időt, energiát spórolva tudunk már a legelső, probléma felismerés szakaszban segítséget nyújtani az ipari cégeknek. 

Egy felelős céggé váltunk, amelyik határidőre megtervezi és megépíti a megbízható csőrendszert, víz- és hőellátó központot, vagy akár nyomástartó edényeket szállít. Mindezt tanácsadással, üzemeltetési tájékoztatóval és garanciával, folyamatos ellenőrzés mellett biztosítjuk. Így a cégeknek is időt, energiát, és nem utolsó sorban pénzt spórolunk. 

A zaj és a kellemetlen szagok megjelenése

A 90-es évek végén elindult Magyarország iparának újrarendeződése, megindult az ipari cégek fejlődése. Magyarországtól nyugatra a cégek és gyárak környezeti megterhelése egyre nagyobb lett. Egyre több lakos felismerte, hogy egy cég zavarhatja a környéken lakókat. A sokszor elviselhetetlen zaj, látvány, a több száz méterre érezhető szagok. Egy olasz cég (amerikai technológiai támogatással) olyan rendszereket fejlesztett, amivel legalább 85%-ban eltűnteti a legerősebb ipari szagokat is. Ezzel a technológiával megmentik a cégeket a lakosság haragjától és az esetleges üzembezárástól. Helyreállítható a cégek és a lakosság közötti béke és nyugalom. A termelés nem áll le, a lakosság szagtalan, zajtalan környezetben élhet. 

Az Aqua-Nívó vezetése ezzel a megoldással a 2000-es évek elején találkozott, és azonnal eldöntötte: 

Magyarországon piacvezető lesz az ipari szagtalanításban!

Növekvő lakossági igény, hatósági figyelem

Az utóbbi két évtized nagy változásokat hozott. Régi cégek tűntek el a süllyesztőben, új ipari cégek pedig felemelkedtek a műanyagiparban, az élelmiszeriparban és a fémiparban. Az ország nemcsak a mezőgazdaságban, de az iparban is erősödött. Folyamatosan fejlődik a tömeggyártás, egyre izgalmasabb az alkalmazott gépésztechnológia. Cégek százai nőnek ki a földből, ezzel munkát és megélhetést biztosítva a lakosságnak. Mindez viszont zajjal és szaggal jár, sok esetben pedig a gyártás közben keletkező elviselhetetlen hővel. A lakosság pedig egyre nyugtalanabb: igenis van igényük az élhető környezetre. Ők egy szag- és zajmentes környezetben akarnak élni, és ezért hajlandóak megküzdeni.

Napjainkban a környezetvédelmi szakhatóságok az ipari üzemek építési engedélyeit sem adják ki szagvédelmi biztosítékok nélkül. Így az Aqua-Nívó Kft. egyre több kérdést és kétségbeesett üzenetet kap, hogy hogyan feleljenek meg ezeknek az előírásoknak. Egy jól jövedelmező és emberek tömegeit értékes termékkel ellátó üzem nem kerülhet veszélybe a szagok miatt. Szükség van az új szagtalanítási eljárásokra, amelyeket az Aqua-Nívó Kft. tud biztosítani. 

Az Aqua-Nívó jön, felmér, javasol, leszállít és ellát.

Szerző: Horváth Márton “Üzletágvezető”
Dátum: 2020.09.01